2 Brothers Gin Malt wint zilveren medaille

World Drink Awards heeft vandaag de prijzen uitgereikt op de World Gin Awards voor landen. De Dendermondse 2 Brothers Premium Gin Malt won een zilveren medaille in de categorie Signature Botanical.

De 2 Brothers Premium Gins zijn amper een jaar oud en kaapten al een eerste prijs weg op de World Gin  Awards in Londen. De Malt-editie van de twee broers uit Grembergen behaalde een zilveren medaille in de subcategorie Signature Botanical. “Dat is een prestigieuze categorie waarin traditioneel gestookte gins zijn opgenomen die de jeneverbes eren met een uitzonderlijke toets aan de hand van een specifieke botanical” luidt het. “ Bij ons is dat de moutwijn, voornamelijk afkomstig van graan van Vlaamse boeren.”

Een waaier aan mogelijkheden

De twee broers uit Grembergen benadrukken dat de mogelijkheden die de Malt-editie biedt zonder twijfel een rol gespeeld hebben. “Een klassieke gin & tonic met bijhorend kardemom is overheerlijk, maar de Malt-editie leent zich ook uitstekend in warme dranken zoals de Hot Gin Toddy, of zelfs als borrel”, verduidelijken ze.

De broers hopen dat de zilveren medaille de deur zal openen naar regio’s buiten Dendermonde en zijn hun Dendermondse partners, die de lancering ervan mogelijk hebben gemaakt, enorm dankbaar. Met de start van de verkoop in het Oostenrijks hotel Alpen Residence in Ehrwald werden bovendien zelfs al de eerste stapjes gezet buiten België.


DECEMBER 2023 

2 Brothers Gin viert eenjarig bestaan

De 2 Brothers Gins blazen in december hun eerste
kaarsje uit. Dat moet gevierd worden. Daarom verloten we begin januari 2 Brothers Premium Gin skimutsen.

Wat moet je doen om te winnen?

1. een fles 2 Brothers Gin kopen bij een van onze partners of via de webshop 

2. een foto van je aankoop op originele manier delen op je sociale media en ons taggen

3. ons een foto van kasticket mailen naar info@2brothersgin.be 

4. met wat geluk genieten van het verwarmende effect van de heerlijke 2 Brothers Gin en supercoole skimuts.

De actie start op 1 december 2023 en loopt tot 31/2/2023.

Veel succes!

NOVEMBER 2023 

2 Brothers Gin biedt vanaf heden ook de mogelijkheid online de 2 Brothers Premium Gin & Citrus te bestellen, zodat iedereen in België kan genieten van onze artisanale gins.

naar de webshop

MEI 2023 

2 Brothers Gin & De Pralienerie maken artisanale ginpralines


De stokers van de 2 Brothers Gin en de artisanale chocolatier De Pralienerie hebben de handen in elkaar geslagen om ginpralines te maken. "Een match made in heaven", klinkt het.

Elke praline is handgemaakt

De pralines van De Pralienerie worden uitsluitend gemaakt met natuurlijke ingrediënten en Callebautchocolade. "We streven naar de allerhoogste kwaliteit en maken elke praline zorgvuldig met de hand", legt Herman Verhofstadt van de Pralienerie uit. "Onze gedeelde visie met de stokers van de 2 Brothers Premium Gin heeft tot een fantastisch resultaat geleid waarbij de ginsmaak duidelijk naar
voren komt." De partners maakten samen ginpralines met zowel de citrus- als de mouteditie van degin, en met verschillende soorten chocolade.

Te verkrijgen in geschenkpakket

"De pralines zijn voor Vaderdag te verkrijgen in unieke geschenkpakketten bij de onze verkooppartners", zegt Ken Van Weyenberg, een van de broers achter de 2 Brothers Premium Gin. "Een geschenkpakket met lokale artisanale gin met bijhorend glas en heerlijke ginpralines maakt elke vader op slag dolgelukkig."

DECEMBER 2022 


Twee broers lanceren twee traditioneel gestookte gins

Dendermonde is een streekproduct rijker. Twee broers hebben twee nieuwe traditioneel gestookte premium gins uitgebracht, de 2 Brothers Gins. Het compromis van hun smakenpallet resulteerde in twee gewetenloze en gedurfde gins met hetzelfde DNA, maar een verschillend karakter.

Focus op kwaliteit

.“Gin blijft aan populariteit groeien, maar de hype komt de kwaliteit niet altijd ten goede”, klinkt het. “Net daarom kozen we ervoor om het kleinschalig aan te pakken en op de traditionele manier met een fijnstook van jeneverbessen en zoveel mogelijk lokale botanicals.”

Citrus- en Mout-editie

De 2 Brothers Gin Premium Citrus is een fijnstook van jeneverbes met vijf botanicals (citroenmelisse, engelwortel, gentiaan, gember en koriander) perfect in balans gebracht en is dankzij de citrussmaak ene uitstekende basis voor gin-tonic.

De 2 Brothers Gin Premium Malt heeft dankzij de toevoeging van moutwijn op basis van de granen rogge, gerst en spelt een volle smaak en kan zowel puur als met tonic gedronken worden.

Verkooppunten

De gins zijn te koop in een select aantal regionale zaken. Klik hier om de verkooppunten van de 2 Brothers Premium Gin te zien.

2 Brothers Premium Gin Malt

2 Brothers Premium Gin Citrus