Het verhaal van de 2 Brothers Gins® gaat niet terug tot de Middelleeuwen. Integendeel! Het verhaal is nog maar net gestart.

Twee broers uit Dendermonde kennen elkaar al sinds 1985. Vanaf dat moment beleefden ze samen heel wat leuke avonturen, maar pas in 2022 ging hun jarenlange droom écht in vervulling met de lancering van hun eerste artisanale gins, de 2 Brothers Premium Gin® en de 2 Brothers Premium Gin Malt® … en wie hen kent, weet ook wat er gebeurt als de twee broers samen worden losgelaten!

De ontwikkeling van de gins was een grote uitdaging. De partners in crime waren al jaren twee handen op één buik, maar hun smakenpallet lag ver uit elkaar. Het compromis resulteerde in twee gewetensloze en gedurfde gins die de tong doen tintelen van genot.

Wow, it's like there's a party in my mouth and everyone's invited!

Ambachtelijke en traditionele stokerij met respect voor de natuur

Natuurlijk zijn de twee broers niet zomaar uit het niets stoker geworden. Voor de verwezelijking van hun droom en de uitwerking van hun recept deden ze een beroep op een erkende stokerij, en niet zomaar een!

De selectie van een stokerij was cruciaal en moest volledig in lijn liggen met wat ze voor ogen hadden. Het moest een relatief kleine stokerij zijn waar traditioneel wordt gedistilleerd. Zo kwamen ze terecht bij Stokerij-Eenvoud uit Zelzate.

De stokerij werkt op ambachtelijke wijze en met respect voor de ingrediënten die we van de natuur krijgen. Zo werkt de stoker met lokale landbouwproducten en worden eveneens landbouwoverschotten gebruikt bij de productie.

Samen met stokers Frederik en Kaat werkten de broers twee fantastische en gedurfde recepten uit tot twee waanzinnige gins met hetzelfde DNA, maar een verschillend karakter.


Tijd om te proeven :-)!